seamax

 

Το SeaMax είναι το τέλειο αμφίβιο υπεραλφρό αεροσκάφος σχεδιασμένο τόσο για πτήσεις αναψυχής όσο και για πτήσεις ειδικού σκοπού, το SeaMax συνδυάζει ομορφιά, ταχύτητα, εμβέλεια, αυτονομία, άνεση και δυναπότητα πολλαπλών χρήσεων. Η οτπικά βελτιστοποιημένη μονοκόμματη καλύπτρα εξασφαλίζει φανταστική ορατότητα και εξαιρετική εργονομία στην καμπίνα.

Το SeaMax διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά πτήσης και χειρισμού, με προβλέψιμα χαρακτηριστικά απώλειας στήριξης, με σκοπό να ελαφρύνουν τον φόρτο εργασίας του χειριστή. Η απογείωση και από τη στεριά και από το νερό είναι σύντομη και εύκολη χάρη στην εξελιγμένη αεροδυναμική του σκάφους και την ισχύ του κινητήρα Rotax 912 ULS των 100 HP . Το ίδιο εντυπωσιακά είναι και τα χαρακτηριστικά ανόδου και αυτονομίας.

Το SeaMax κατασκευάζεται στην Βραζιλία από την Airmax, η οποία ανήκει μερικώς στο γκρουπ Omni, μια εξέχουσα Πορτογαλική αεροπορική εταιρία με μεγάλη φήμη στην Πορτογαλία και την Βραζιλία. Το αεροσκάφος κατασκευάζεται στη Βραζιλία και μεταφέρεται στην Πορτογαλία, στις εγκαταστάσεις της Omni, για την εγκατάσταση του κινητήρα και των avionics.

Το SeaMax προσφέρει έναν ακατανίκητο συνδυασμό χαμηλού κόστους συντήρησης και λειτουργίας με ένα καλοφτιαγμένο, αξιόπιστο, πολλαπλού ρόλου αεροσκάφος με ένα δοκιμασμένο κινητήρα.

Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του SeaMax συνοπτικά είναι:

Αμφίβιο
Η Ευρώπη, με τις εκτεταμένες ακτογραμμές και τα πολλά ποτάμια, λίμνες και φράγματα είναι το φυσικό περιβάλλον ενός αμφίβιου αεροσκάφους. Εκτός από τις επιχειρήσεις από υδάτινες επιφάνειες το SeaMax μπορεί το ίδιο εύκολα και χωρίς καμιά πρόσθετη μετατροπή να επιχειρήσει και από τη στεριά.

Ηλεκτρικό σύστημα προσγείωσης
Το ηλεκτρικό σύστημα προσγείωσης παρέχει απλή και σίγουρη λειτουργία. Φθηνά και εύκολα αντικαθιστώμενα, εύθραυστα τμήματα προστατεύουν τα αμορτισέρ σε περίπτωση βαριάς προσγείωσης, κάτι συνηθισμένο για μαθητευόμενους πιλότους.

Επιχειρήσεις από υδάτινες επιφάνειες
Εύκολη πλεύση στο νερό χάρη σε ένα αποδοτικό πηδάλιο που μπαίνει μέσα στο νερό και ανασύρεται εσωτερικά μέσα στο πηδάλιο διεύθυνσης κατά την πτήση. Μια αποστραγγιστική, ηλεκτρική αντλία εντός της υδατοστεγούς ατράκτου περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Γρήγορη απογείωση και από το νερό και από την ξηρά
Το SeaMax απογειώνεται σε 100 m με έναν επιβαίνονται και σε 150 m με δύο επιβαίνοντες.

Ασφάλεια
Το SeaMax έχει ταχύτητα stall μόνον 36 mph ενώ οι διάφορες θέσεις που μπορούν να τεθούν τα flaps προσφέρουν πολλές επιλογές για επιχειρήσεις από κανονικούς ή μικρούς διαδρόμους, σε ξηρά και νερό. Η δυνατή, συνθετική, ημικελυφοειδής άτρακτος παρέχει δομική αντοχή και προστασία του πληρώματος σε περίπτωση ανάγκης. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται και ένας δοκιμασμένος και αξιόπιστος κινητήρας Rotax ULS 100 HP.

Εντυπωσιακές επιδόσεις
Το SeaMax έχει τον ευρύτερο φάκελλο πτήσεως στην κατηγορία των αμφίβιων: Πλεύση με 115 mph και stall στα 36 mph, με τέλειο έλεγχο και άνετο χειρισμό σε όλες τις φάσεις της πτήσης.

Ανετη καμπίνα
Πτήσεις μεγάλης διάρκειας πραγματοποιούνται χωρίς κούραση για το πλήρωμα χάρη στην εργονομική καμπίνα με πλάτος 120 cm και στα άνετα, ρυθμιζόμενα, δερμάτινα καθίσματα, ακόμη και για μεγαλόσωμους επιβαίνοντες. Η ευρύχωρη καμπίνα επιτρέπει την εγκατάσταση πλήθους οργάνων πτήσεως, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Η ορατότητα δε που προσφέρει η οπτικά βελτιστοποιημένη, μονοκόμματη καλύπτρα είναι μοναδική.

Προηγμένη τεχνολογία
Το SeaMax βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής, χρησιμοποιώντας ποιοτικά συνθετικά υλικά όπως υαλονήματα, ανθρακονήματα και Κέβλαρ. Οι νευρώσεις και η δοκός της πτέρυγας είναι κατασκευασμένες από αεροπορικό αλουμίνιο τύπου 6061 T6 και B51S H34. Ολα τα μεταλλικά τμήματα καλύπτονται με ένα προστατευτικό αστάρι πριν ενωθούν ή συγκοληθούν για να αποφευχθεί εσωτερική διάβρωση. Οι πτέρυγες καλύπτονται με παχύ, θερμοσυστελλόμενο πολυεστέρα με προστασία UV. Η άτρακτος είναι φτιαγμένη από υαλονήματα με ενίσχυση από ανθρακονήματα και τρόπο συναρμολόγησης που την κάνει ισχυρότερη από το αλουμίνιο και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τέλος, η σχεδίαση της πτέρυγας προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε όλες τις φάαεις της πτήσης, στη στεριά και το νερό.

Ανταγωνιστική τιμή
Η European Version του SeaMax περιλαμβάνει σαν στάνταρ εξοπλισμό και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή αυτά που σε άλλα υπερελαφρά αεροσκάφη είναι πρόσθετα.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

 

 

Μήκος πτέρυγας

8,75 m

Μήκος

5,68 m

Πλάτος καμπίνας

1,20 m

Βάρος

290 kg

Μέγιστο βάρος απογείωσης

450 kg

Φορτίο

+5/-3 g

Λειτουργία Flaps

Ηλεκτρικά

Βάρος αποσκευών

20 kg

Δοχεία καυσίμου

98L

Μέγιστη ταχύτητα

210 km/h

Ταχύτητα ταξιδιού

185 km/h

VNE

240 km/h

Ταχύτητα Stall (με flaps)

58 km/h

Ρυθμός ανόδου

1000 ft/m

Διάδρομος απογείωσης στην ξηρά

85 m

Διάδρομος προσγείωσης στην ξηρά

80 m

Διάδρομος απογείωσης στο νερό

100 m

Διάδρομος προσγείωσης στο νερό

100 m

Κατανάλωση με 75% της ισχύς

18,5 lt/h

Βελινεκές

4,5 h

Translate